2023 Seyhan Livaneli Öykü Ödülü Anıl Çetinel Örselli’nin

4'üncü Seyhan Livaneli Öykü Yarışması'nı Anıl Çetinel Örselli kazandı. Ödül, 17 Mart Cuma günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle takdim edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seyhan Livaneli anısına Eksik Parça Yayınları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Seyhan Livaneli Öykü Yarışması'nın bu yılki kazananı Anıl Çetinel Örselli oldu. Örselli’nin kitabı Eksik Parça Yayınları tarafından yayımlanacak.

Öykü türünde kitabı yayımlanmamış adaylar, herhangi bir ödül almamış olan ikişer öyküsüyle ödüle başvurdu. Dördüncüsü düzenlenen yarışmanın bu yılki konusu “Boşluk” olarak belirlendi.

Zülfü Livaneli, Barış İnce, Jale Sancak, Gaye Boralıoğlu, Hakan Akdoğan, Menekşe Toprak ve Zafer Köse’den oluşan seçici kurul, beş adayı finalist olarak belirledi: Nuray Elçi, Nurdan Pak, Merve Çömelek, Anıl Çetinel Örselli, Gülcan Ukşal Aksoy. Seçici kurul, finalistler arasında yaptığı ikinci tur değerlendirme sonrasında ödülü Anıl Çetinel Örselli’ye vermeyi kararlaştırdı.

ÖDÜL, 17 MART'TA VERİLECEK

Ödül, 17 Mart Cuma günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle takdim edilecek. Jüri üyelerinin panel ve söyleşiler düzenleyeceği gecede Ferhat Livaneli de sahne alacak. 

2022 Seyhan Livaneli Öykü Yarışması’nın kazananı Servet Şan Durukan da geceye katılacak ve yeni kitabı için imza günü etkinliği yapacak. Gece tüm okurlara açık ve ücretsiz olacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)