2022 Oscar Ödülleri'nin izlenme oranları açıklandı: 2021’e kıyasla artış var

Reytingleri ise geçen yıla kıyasla yüzde 56 oranında artan 94. Oscar Ödülleri Töreni, Oscar tarihindeki en az reyting alan ikinci tören oldu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her sene olduğu gibi bu yıl da ABC kanalı tarafından yayınlanan 94. Oscar Ödül Töreni'nin izlenme oranları paylaşıldı. Törenin reytingleri 2021 yılına kıyasla artsa da yine de eski günlerdeki reytinglerine ulaşamadı.

Beyazperde'nin aktardığına göre, bu yılki ödül töreninde son yıllarda düşen Oscar reytinglerini artırmak için, sunucusuz geçen üç yılın ardından sunuculu formata dönme, 8 ödül kategorisini canlı yayından çıkarma, seyirci oylamasına yer verme gibi bir dizi karar uygulandı. Ancak tören, seyirciler ve sinema sektörünün içinde yer alan birçok kişi tarafından sıkıcı olmakla eleştirildi. 

94. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ OSCAR TARİHİNDEKİ EN AZ REYTİNG ALAN İKİNCİ TÖREN OLDU

Geçen yıl korona virüsü pandemisi nedeniyle kırmızı halı olmadan ve adaylar haricinde konuğun olmadığı bir tören düzenlenmişti. Yalnızca 10 milyon kişi tarafından izlenen 93. Oscar Ödül Töreni, Oscar tarihinde en az reyting alan tören olmuştu. 15.4 milyon kişi tarafından izlendiği açıklanan 94. Oscar Ödülleri Töreni'nin reytingleri ise geçen yıla kıyasla yüzde 56 oranında arttı. Ancak yine de bu yılki tören Oscar tarihindeki en az reyting alan ikinci tören oldu. 

Pandemi öncesinde Oscar törenleri ortalama 20 milyon seyirci tarafından canlı olarak izleniyordu.