2019 yerel seçimlerinde Binali Yıldırım'ın masraflarını İBB karşılamış

AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde İstanbul'dan aday gösterdiği Binali Yıldırım'ın seçimden bir hafta önceki masraflarının İBB’nin iştirak şirketleri tarafından karşılandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin 2019'da yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı olarak gösterdiği Binali Yıldırım'ın seçim sürecindeki harcamalarında belediyeye ait iştirakleri kullandığı ortaya çıktı. 

Halktv.com.tr'den Ali Macit'in haberine göre; İBB müfettişlerinin tespit ettiği ve İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan dosyalarda bir haftalık süreç içerisinde 3 milyon 587 bin TL’lik harcama tespit edildi. 

2019 yılında İBB’ye ait Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi, Galata Kulesi, Hıdiv Kasrı, Miniatürk, Çadır Köşk, Malta Köşkü, Beyaz Köşk, Küçük Çamlıca, Gülhane, Paşa Limanı, Sarı Köşk gibi mekanların usulsüz kullandığı belirlendi.

Öte yandan etkinlerdeki açıklama kısmında “seçim sabahı ilçe teşkilatlarına verilen sandviçler catering, vefa buluşma yemeği, miting, Kartal A.İ.L., Beyaz Gezi VİP, fuar yemeği, Ak Parti Grup, Binali Bey, Binali Beyin korumaları ve Beşiktaş İlçe Teşkilatı” gibi ifadeler yer aldı. (HABERİN TAMAMI)