2. Uluslararası Tarsus Festivali başladı

11 ülkeden 300’ye yakın katılımcının da yer aldığı 2. Uluslararası Tarsus Festivali, 3 gün boyunca söyleşiler, konserler, atölyelerle devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali başladı. Festival bu yıl ‘Şahmeran’ temasıyla yapılıyor. Festivalde 3 gün boyunca söyleşiler, konserler, sergiler, dans gösterileri, sokak etkinlikleri, çocuk atölyeleri yapılacak.

Kortej yürüyüşüyle Şahmeran Heykeli önünde başlayan festival 11 ülkeden 300’e yakın yabancı misafirin de katılımıyla devam edecek.

Açılışta Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin gerçekleştirdiği ‘Şahmeran Tarsus’ta’ gösterisi büyük ilgi gördü. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü ve Girişimci İş Kadınları Derneği de (GİŞKAD) ‘Şahmeran Efsanesi’ defilesi gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer açılış konuşmasında “Tarsus dünyanın en güzel ve kadim kentlerinden. Tarsus’un her tarafı tarih, kültür ve dünya tarihinin sembollüleriyle dolu. Tarsus medeniyetler ve uygarlıklar kenti. Bundan sonra da böyle olacak’’ dedi.

Festival ilk gününde gerçekleştirdikleri atölye, workshop çalışmalarıyla Nebil Özgentürk, Fırat Neziroğlu, Barış İnce, Kaan Yarman, Cabir Çobanoğlu, Buket Uzuner, Ömer Faruk Yılmaz, Çiğdem Odabaşı ve Haldun Açıksözlü’yü ağırladı. Festivalin ilk gününde Gürcistan ve Rusya Federasyonu Halk Dans Toplulukları da gösteriler gerçekleştirdi. Gündüzden geceye uzanan festival ilk gününün kapanışını ise şarkıcı Simge Sağın ile yaptı.