2 pitbullun saldırdığı Asiye Ateş'in doktorlarından açıklama

Akdeniz Üniversitesi'nde doku nakli yapılan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Ömer Özkan, "Yüz felci riski bulunuyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralandıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen ve doku nakli yapılan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in, yoğun bakım ünitesindeki takibi devam ediyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Yıldıray Çete, yaptığı açıklamada, çocuğun operasyonunun başarılı geçtiğini belirtti. Çete, "Hastamızın ve nakil edilen dokuların durumu iyi. Yoğun bakım ünitesinde uyutularak yakın takibi devam ediyor. Hayati bulguları da stabil" ifadelerini kullandı.

'YÜZ FELCİ RİSKİ BULUNUYOR'

Prof. Ömer Özkan

Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ömer Özkan da çocuğun Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildiğinde sağlık durumunun çok kötü olmadığını söyledi.

Antep'teki meslektaşlarının hastaya müdahaleyi gayet güzel yaptıklarını vurgulayan Özkan, "Asiye'nin yaralanma sonucu ciddi bir travma geçirdiği belliydi. Ciddi eksiklikleri vardı, onları tamamladık. Yüzüne ve saç derisine operasyon yaptık. Hastanın sırtından ve bacağından doku nakilleri gerçekleştirdik. Asiye'nin yüzündeki sinirlerde ve çene kemiğinde ciddi hasarlar vardı. Yüz felci riski bulunuyor, gerekirse o konuda da müdahalede bulunacağız. Bu süreçte bir sorun çıkmazsa ve hayati tehlike riski tamamen ortadan kalktıktan sonra diğer işlemleri yapmaya başlayacağız" dedi.

'YAKINDA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKACAK'

Birkaç günlük doku tutmama riski olduğuna işaret eden Özkan, çocuğun yoğun bakımdan uyandırıldıktan sonra nakledilen dokularının takibinin yapılacağını belirtti. Özkan, erken dönemdeki süreç bittikten sonra tedavinin diğer kısımlarına bakacaklarını dile getirdi.

Asiye'nin henüz uyandırılmadığını aktaran Özkan, "İnşallah yoğun bakımdan çıkarsa daha mutlu olacağız. Ailenin morali iyi. Çocuğu zamanında kurtarmışlar. Yüz nakli gerektirecek bir durum söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da "Asiye bu akşam ya da yarın yoğun bakımdan çıkacak. Ömer Hocam, başarılı bir operasyon olduğunu söyledi. Çok ciddi manada doku zedelenmeleri olduğu için önümüzdeki süreçte de zaman zaman ihtiyaç olduğunda yeni operasyonlar yapılacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Antep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık'ta 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 3'ü tutuklanmıştı. Saldırgan köpekler ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilmişti.

Antep'teki ilk tedavisinin ardından Antalya'ya sevk edilen Asiye, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralık'ta ameliyat edilmişti. 

Konunun gündem olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalarda bulunmuş ve çocuğun babasını aramıştı. Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda "Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza" ifadelerini kullanmış ve "Asiye yavrumuzu dün gece buradan çok değerli kardeşim Ömer Özkan kardeşimin hastanesine, Akdeniz Üniversitesi'ne naklettik. Bu köpekler parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, acaba babasını nasıl aldatırız onun gayreti içindeler. Ama bunun bedelini ödeyecekler. Babasını da çalıştığı o yerden alıp, çok daha iyi çalışabileceği bir yere yönlendireceğiz" demişti. (HABER MERKEZİ)