19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

İstanbul Taksim'de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende Cumhuriyet Anıtı'na çelenkler bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İstanbul'da Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu anıta çelenk koydu. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Törenin ardından İmamoğlu ve siyasi partilerin temsilcileri de anıta çelenk bıraktı.

ANITKABİR'DE TÖREN

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'deki törene katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmadı.

Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kasapoğlu'nun, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından Bakan Kasapoğlu, Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Bakan Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalarken şu ifadeleri kullandı:

"İlk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihinin gençlerimizle birlikte coşku ve heyecanla kutluyoruz. 1 asır önce hürriyetimiz için mücadele verdiğiniz topraklarda biz de cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Cumhuriyetin geleceğini yine gençlerle inşa ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları sadece ülkemizin değil, bütün insanlığın ümididir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olmanın onuruyla sizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmetle anıyorum." (HABER MERKEZİ)

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu