18 yaşında Urfa’dan aday: Gençlerin sesi olacağım

Urfa’da 18 yaşındaki lise öğrencisi Minegül Gürses, Memleket Partisi listesinde 5. sırada milletvekili adayı oldu. Gürses, “Gençlerin sesi olmak için bu yola çıktım” dedi.

Minegül Gürses
Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber  

URFA - 14 Mayıs seçimleri için partiler milletvekili adaylarını açıkladı. Partiler listelerinde genç isimlere de yer verdi. AK Parti 18 yaşındaki Nisa Alptekin’i İzmir’den aday gösterirken Memleket Partisi de 18 yaşındaki Minegül Gürses’i Urfa’dan aday gösterdi.

Lise son sınıf öğrencisi olan Gürses, Urfa’da beşinci sıradan aday. Memleket Partisi’nde seçime girmesiyle ilgili Gürses, Genel Başkan Muharrem İnce’yi işaret ederek “Adam çalmıyor, hiçbir şey yapmıyor, dans ediyor. Keşke herkes bu şekilde yapabilse” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Urfa adayı Minegül Gürses

‘İNANIYORUM Kİ BARAJI GEÇECEĞİZ’

“Gençlerin sesi olmak için bu yola çıktım” diyen Gürses, “Ben Atatürkçü birisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 yıldır kaybetmeye doyamadı. Muharrem İnce, seçim öncesi büyük bir destek topladı. ‘Barajı geçemez’ diyorlar ama ben inanıyorum ki barajı geçeceğiz” dedi.

Şimdiye kadar milletvekili seçimlerinde genç bir aday görmediğini belirten Gürses, “AK Parti 2. sıraya genç bir adayı koydu, onun da Memleket Partisi'nden dolayı olduğunu tahmin ediyorum. Bizim partide 3. sırada bir arkadaşım var, o da 21 yaşında seçime girecek. Birinci sıra adayımız 33 yaşında 2. Sıra adayımız yine o yaşlarda bulunuyor” diye konuştu.

‘AİLEM VE ÖĞRETMENLERİM DESTEK VERDİ’

Ailesinin de siyasetle ilgili olduğunu ve kendisini desteklediklerini kaydeden Gürses, “Fırsat insanın ayağına bir defa geliyor. Ailem bana destek verdi. Halen okumaya devam ediyorum. Öğretmenlerimin de çok desteğini aldım bu konuda” dedi.

Üniversitede hukuk veya uluslararası ilişkiler bölümlerinden birini okumayı istediğini belirten Gürses “İdeallerin ve planlarım bu yönde, gençlerimizin geleceklerini iyice düşünmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.  

Gürses, ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin ise şunları söyledi: “Türkiye'nin bugünlerden kurtulmasını istiyorum. Herkes kendisini düşünüyor. Bütün ülkeyi, bütün gençleri düşünmemiz lazım. Sel oluyor, bize bir şey olmuyor ama Eyyübiye'deki insanlarımız mağdur oluyor. Depremde de aynı şekilde… Bu yüzden tüm insanları düşünmemiz lazım. Hakka ve adalete önem vermemiz lazım.”