17 yaşına eski dünya şampiyonunu yenerek girmişti: 'Büyükusta'dan yeni galibiyet

Norveç’in Stavanger kentinde düzenlenen satranç turnuvasında 17 yaşındaki Dommaraju Gukesh, 19 yaşındaki Abdusattorov'u yenerek dördüncü sıraya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistanlı genç satranç yıldızı Dommaraju Gukesh, 13 yaşında 'büyükusta' unvanını alan Özbekistanlı Nodirbek Abdusattorov'u Norveç’in Stavanger kentinde düzenlenen satranç turnuvasında yendi. Gukesh, geçtiğimiz günlerde 17'nci yaşına da, beş kez dünya şampiyonluğu kazanan Norveçli Magnus Carlsen’i yenerek girmişti.

Carslen ile karşılaşmasının ardından 19 yaşındaki Abdusattorov'u da yenen Gukesh, dördüncü sıraya yükseldi. Abdusattorov ise sekizinci sıraya geriledi. Norveç'te düzenlenen turnuvanın kazananını yaklaşık 68 bin 400 dolarlık para ödülü bekliyor. Yarışmanın ikincisine ise 36 bin 500 dolar verilecek. 

Dommaraju Gukesh 12 yıl, yedi ay ve 17 günlükken satrançta 'büyük usta' unvanı kazanmıştı. Rus Sergey Karjakin’den sadece birkaç hafta büyükken bu nuvanı kazanarak, gelmiş geçmiş en genç satranç büyük ustası olmayı 17 gün farkla kaçırdı. (DIŞ HABERLER)