16 yaşındaki kızın ölümünde sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul'da 2022'de çıkan arbedede Dilan Teker'in boynundan vurularak ölümüne neden olan Özkan Şenel hakkında karar verildi. Sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, arkadaşının evini tabancayla bastığı sırada çıkan arbedede ateş açarak 16 yaşındaki Dilan Teker'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, "nitelikli kasten öldürme", "yağma" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz verilen Dilan Teker'in ailesinin avukatı, sanığın, silahın yere düşmesi nedeniyle ateş alarak maktulün vurulduğu iddiasının, kurşunun başına giriş çıkış açısına göre gerçeği yansıtmadığını savundu.

AA'nın haberine göre, sanık Özkan Şenel'in avukatı da sanığın daha önce aynı silahın belinde patlaması nedeniyle yaralandığını öne sürerek, müvekkilinin söz konusu yarasını mahkeme heyetine gösterdi.

Son sözleri sorulan sanık Şenel, "Orada benim tek bir şahidim vardı o da Allah. Bir insan öldü, çok üzüldüm evet ama bunun suçlusu ben değilim" ifadelerini kullandı. 

'CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI'

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Şenel'i "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunmayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Şenel'e ayrıca "yağma" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından da 14 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası veren mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Heyet, sabıkalı olması ve olay nedeniyle pişmanlık göstermemesini dikkate alarak sanığın cezasında indirim uygulamadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Şenel ile Kamil Dalkıran'ın aynı mahallede ikamet eden arkadaş oldukları, olay tarihinden bir süre önce aralarında anlaşmazlık yaşandığı, sanık Şenel'in 3 Şubat 2022'de evine gidip silah doğrulttuğu Dalkıran'ın mesajlarını kontrol etmek için telefonunu elinden zorla alıp bahçeye kaçtığı belirtilmişti.

Bu sırada evin önünden geçen ve Dalkıran'ın yeğeni olan Dilan Teker'in, "Ağabeyimin telefonunu ver." diye bağırdığı, müşteki Dalkıran ile aralarında çıkan arbedede sanık Şenel'in elindeki silahın patlaması sonucu Dilan Teker'in boynundan vurularak ağır şekilde yaralandığı ifade edilen iddianamede, olayın ardından kaçan sanığın sonrasında yakalanarak tutuklandığı kaydedilmişti.

Olayın ardından hastanede tedavi altına alınan Dilan Teker, dava açıldıktan sonra hayatını kaybetmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler cinayet sarıyer