15 Temmuz gazileri toplanan paraların akıbetini sordu: Bize verilmiyor

15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları Derneği Başkanı Ufuk Yeğin, şehit yakınları ve gaziler için toplanan 310 milyon liranın, döviz kurundaki artışla 1.5 milyar TL olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 15 Temmuz sonrası şehit yakınları ve gaziler için toplanan 310 milyon TL bugün 1.5 milyar TL oldu ancak bu para adresine ulaşmadı.

Sözcü gazetesinden yer alan habere göre; 'Hakkaniyet Ocakları Derneği Başkanı' Ufuk Yeğin, şehit yakınları ve gaziler için toplanan 310 milyon liranın, döviz kurundaki artışla 1.5 milyar TL olduğunu belirterek, "Paralar bize verilmiyor, hangi hesapta ne kadar oldu, ne kadar faiz getiriyor bilinmiyor" diye konuştu.

'O PARALAR VAKIF HESABINA AKTARILDI'

Yeğin, "15 Temmuz gazileri için toplanan para döviz kurundaki artışla 1.5 milyar TL oldu. O paralar vakıf hesabına aktarıldı. Paralar bize verilmiyor, hangi hesapta ne kadar oldu, ne kadar faiz getiriyor bilinmiyor. Şu an bize ayda 2 bin 600 TL veriyorlar. ‘Gazilerin yanındayız' diyenler verdikleri sözleri tutmadı.

İktidarda gaziye asla saygısı olmayan, tamamen lafta yanımızda olan bazı kişiler var. ‘Darbenin finansörü' denen BAE'ye devlet töreni düzenlediler, onlara plaket verdiler. Bizi ise oyalayıp kandırdılar. Darbenin siyasi ayağını özellikle araştırılmadı." ifadelerini kullandı.  (HABER MERKEZİ)