14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında iyi hal indirimi

Zonguldak'ta 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında yargılanan Uğur. A.'ya iyi hal indirimiyle 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ta 2022 yılı ocak ayında Uğur A., iddiaya göre evine davet ettiği 14 yaşındaki İ.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Kızının cep telefonunda Uğur A. ile mesajlaşmalarını gören İ.A.'nın annesi, polise giderek şikayetçi oldu. İ.A., ifadesinde; Uğur A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve kimseye anlatmaması için tehdit ettiğini söyledi. Gözaltına alınan ve suçlamaları reddeden Uğur. A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Uğur A. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, önceki duruşmada mütalaasını açıklayıp, 16 yıla kadar hapis cezası istedi.

DHA'nın haberine göre karar duruşmasında sanık Uğur A. ile İ.A.'nın annesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya 'katılan' sıfatı ile taraf oldu. Sanık avukatı savunmasında, mağdur çocuğun iftira attığını iddia ederek müvekkilinin masum olduğunu ileri sürdü. 

Söz sözü sorulan Uğur A. "Hiçbir şekilde bu suçu işlemedim. Beraatimi talep ederim" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın 'çocuğun nitelikli cinsel istismar' suçunu işlediğini sabit görüp, 16 yıl hapis cezasına karar verdi. Heyet, ardından cezanın gelecekteki etkisini göz önüne alıp, 'iyi hal' indirimi ile Uğur A.'yı 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet ayrıca Uğur A. hakkında 'cinsel taciz', 'tehdit', 'müstehcenlik' ve 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma' suçlarından suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonuna polis ekipleri çağrıldı. Kelepçe takılan Uğur A., cezaevine götürüldü. (HABER MERKEZİ)