13 kişi asansörden duvarı delerek çıkabildi

İstanbul'da hastane asansöründe mahsur kalan 13 kişi, uzun süre yardım gelmeyince kabinin üst tarafındaki alçıpan duvarı kırarak kendi imkanlarıyla dışarı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 kişi asansörde mahsur kaldı. Asansördekiler seslerini duyuramadıkları için bu durumdan bina yönetiminin uzun süre haberi olmadı. Asansörün içindekiler 45 dakikaya yakın yardım bekledi. Ancak yardım gelmeyince asansörün kaldığı ara kattaki kartonpiyer duvarı kırıp büyük bir delik açtılar. Açılan deliği fark edenler, merdiven getirdi. Mahsur kalanlar teker teker o delikten dışarı çıkarak merdivenle inmeye başladı.

Hastanede yönetiminden yapılan açıklamada,  21 No'lu asansörün fren sisteminin hareket halindeyken, dün saat 15.12'de ikinci kat ile birinci kat arasında 'ani hareket nedeniyle' devreye girdiği belirtildi. Bakım firması çalışanları tarafından asansöre müdahale edildiği, ancak asansörün panodan da hareket ettirilemediği aktarılan açıklamada, kat aralığındaki alçıpanın kırılarak içerideki 2'si personel olmak üzere toplam 13 kişinin asansörden saat 15.58'de tahliye edildiği ifade edildi.

Öte yandan, bir hafta önce bakım yapan asansör firması görevlilerinin asansör için 'kullanılabilir' onayı verdikleri belirtildi. (İSTANBUL/DHA-AA)

Etiketler asansör hastane duvar