13 baro daha seçim yaptı geriye 31 baro kaldı

İzmir, Adana, Mersin Baroları başta olmak üzere 13 baro daha seçimlerini yaptı. Toplamda 50 baronun seçimi tamamlandı. 6 baronun başkanı değişirken, iki baro ilk kez kadın başkan seçti.

(Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Covid-19 salgını kapsamında birçok kez ertelenen baro genel kurulları, İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan son genelgeye göre 15 Haziran'dan itibaren yapılmaya başlandı. Üye sayısı 400'ün altındaki barolar pazar hariç diğer günlerde, üye sayısı 400'ün üzerindeki barolar ise 26-27 Haziran'dan itibaren salgın tedbirlerine uygun şekilde genel kurullarını gerçekleştiriyor.

13 BARONUN GENEL KURULU YAPILDI

Geçen hafta aralarında İzmir, Mersin, Adana, Sakarya, Düzce, Bolu, Samsun, Tekirdağ, Kocaeli, Ordu, Osmaniye, Balıkesir ve Afyonkarahisar olmak üzere 13 baronun olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

6 BARONUN BAŞKANI DEĞİŞTİ

Seçimlerde Düzce, Sakarya, Samsun, Adana, Mersin, Ordu barolarının başkanları değişirken, İzmir, Bolu, Tekirdağ, Kocaeli, Osmaniye, Balıkesir ve Afyonkarahisar’da mevcut baro başkanları yeniden seçildi.

İzmir’de Avukat Mustafa Çetin’e karşı yarışan mevcut Baro Başkanı Özkan Yücel, yeniden baro başkanlığına seçilirken, çoklu baro yasası sürecinde Ankara’daki eylemlere katılan Adana ve Mersin Barosu başkanları değişti. Adana’da mevcut baro başkanı Veli Küçük’ün yeniden aday olmadığı seçimde başkanlık koltuğuna Demokrat Avukat Grubu'nun adayı Semih Gökayaz oturdu. Mersin’de ise mevcut baro başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile Gazi Özdemir yarıştı. Yapılan seçim sonucunda 1 yıl süreyle başkanlık yapacak isim Gazi Özdemir oldu. Düzce Barosu seçiminde ise Azade Ay’ın yerine Taner Çakır başkan seçildi.

Afyonkarahisar Barosu seçimlerini mevcut Başkan Turgay Şahin, Bolu Barosu seçimlerini mevcut başkan Sabri Erhendekçi, Tekirdağ Barosu seçimlerini mevcut başkan Sedat Tekneci, Balıkesir Barosu seçimlerini mevcut Baro Başkanı Erol Kayabay, Osmaniye Barosu seçimlerini İbrahim Halil Yavuzdoğan kazandı.

ORDU VE SAKARYA BAROLARI İLK KADIN BAŞKANLARINI SEÇTİ

Diğer yandan hafta sonu yapılan seçimlerde Sakarya, Kocaeli, Samsun ve Ordu Baro başkanlıklarını kadın avukatlar kazandı. Kocaeli Barosu Başkanlığı'na mevcut başkan Bahar Candemir, Samsun Barosu Başkanlığı'na da yine mevcut başkan Avukat Pınar Gürsel Yıldıran yeniden seçildi. Sakarya Barosu seçimlerinde ise ilk kez bir kadın başkan seçildi. İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu. Ordu Barosu Olağan Genel Kurulu’nda da avukat Sibel Torun, Ordu Barosu’nun ilk kadın başkanı seçildi.

13 baroda daha yapılan seçimle olağan genel kurulunu yapan baro sayısı 50’ye çıktı. Aralarında Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirlerin olduğu 31 baro ise genel kurula hazırlanıyor. (DUVAR)

Etiketler baro seçim genel kurul