103 emekli amiralin ilk duruşması 21 Mart'ta

Montrö Sözleşmesi ile ilgili bildiri yayınladıkları için haklarında soruşturma açılan 103 emekli amiralin davasında ilk duruşmanın 21 Mart 2022'de görüleceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kamuoyunda "Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunan 103 emekli amiral hakkında açılan davanın ilk duruşması 21 Mart 2022'de Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Emekli amiraller, TCK'nin "Anayasal düzene karşı suç için anlaşmak" başlıklı 316. maddesi kapsamında 12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

17 Aralık'ta kabul edilen iddianamede, "emekli amirallerin, ADMEK-2 isimli WhatsApp grubunda söz konusu bildirinin taslağının paylaşılmasından itibaren metnin oluşturulmasına kadar katkı sundukları, altını imzalamayı kabul ettikleri ve yayımlanması için anlaştıkları" belirtilmişti.

103 amiralin seçilmiş hükûmeti hedef aldıklarına ve muvazzaf askeri personel ile toplumun muhalif kesimlerini birlikte harekete geçirmek üzere anlaştıklarına dikkati çekilen iddianamede, bildiride geçen Montrö vurgusunun da "araç" olarak kullanıldığı, bunun WhatsApp grubunda yer alan amirallerin yazışmalarından anlaşıldığı vurgulanmıştı.

Amiraller, 4 Nisan 2021'de gözaltına alınmış, ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrolle serbest bırakılmışlardı. (HABER MERKEZİ)