100'üncü yılı tuvale aktardılar

'Cumhuriyetin Işığında 100 Yıl' isimli karma resim sergisi Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergileniyor.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon Üniversitesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin Işığında 100 Yıl" isimli karma resim sergisi Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyaretçilerini ağırlıyor. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü ile Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünden 24 öğretim elemanının, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığı eserler, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında beğeniye sunuldu.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, 24 öğretim elemanının hazırladığı resim sergisiyle şehirde düzenlenen Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamalarına destek verdiklerini söyledi. Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yılının ülke genelinde büyük bir sevinç ve gururla kutlandığını belirten Erdoğan, "Milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz. 100'üncü yılımızda değerli hocalarımızla birlikte sanatın tüm renklerini bir araya getirerek katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sergide resmi bulunan sanatçılardan Serdar Yılmaz, kendisinin de aralarında bulunduğu 24 eğitimci sanatçının kendi ifadeleriyle cumhuriyeti resmettiğini dile getirdi. Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında ortaklaşa bir sergi düzenlediklerini aktaran Yılmaz, serginin ilgiyle takip edildiğini kaydetti.

Ressam Serdar Yılmaz

Kendi resmi hakkında da bilgi veren Yılmaz, şu sözleri kullandı: "Cumhuriyet kuruluşundan bu yana Türkiye'nin her coğrafyasında 7'den 70'e büyük bir sevgiyle kutlanıyor. Ben de aradan geçen 100 yılda Cumhuriyet'e yakın yaşta olan bir amca ile küçük çocukların bir arada içtenlikle yaptıkları cumhuriyet kutlamalarını resmettim.

Modern şehirlerdeki kutlamalar yerine Anadolu'nun en ücra köşelerinde bile nasıl heyecan uyandırdığını tablomuzda aktarmak istedim. Kendi elleriyle hazırlayarak önlerinde taşıdığı pankart ile bugünün kıymetini bilip emek vererek kutlama yaptıklarını tabloda ifade etmeyi amaçladım."

Cumhuriyetin Işığında 100 Yıl karma resim sergisi, sanatseverler tarafından 7 Kasım'a kadar gezilebilecek.