32 bin pipetten fotoğraf makinası

İki yaratıcı sanatçı 2007 yılından bu yana üzerinde çalıştıkları fotoğraf makinesini hayata geçirdi. Makine 32 bin pipet kullanılarak oluşturulmuş bir düzeneğe sahip.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Michael Farrell ve Cliff Haynes'in 32 bin pipeti bir araya getirerek analog bir fotoğraf makinesi yaptılar.

Straw Camera için Farrell ve Haynes 2007'den bu yana çok sayıda denemede bulunmuşlar, pipetlerin kalınlığı ve adeti çok değişmiş ve ilk versiyondan bugüne oldukça yol kat edilmiş. Son halinde ise Straw Camera tahta bir kutu ya da çerçeveden oluşuyor, arkasına bir fotoğraf kağıdı sabitlenmiş. Kutunun içerisine de bal peteği misali 32.000 adet pipet yerleştirilmiş. Pipetlerden giren ışık doğrudan kağıt üzerinde pozlanıyor. Gayet direkt, gayet de analog bir şekilde fotoğrafınız hazır oluyor.

Kamera önüne konanı 1'e 1 oranında algılıyor ama kareyi binlerce küçük noktaya bölerek fotoğrafa dönüştürüyor. Alan derinliği yok. Pipetlerin değişen yoğunluk ve tonları da ortaya çıkan fotoğrafı etkiliyor. İlk bakışta iğne ucu kamera mantığına benziyor görünse de yaratıcıları ikisinin çok farklı olduğunu belirtiyor. İğne ucu bir noktadan bakarak bir görsel yaratırken, Straw Camera çoklu perspektife sahip. (Kaynak: Kot0)

İşte 32 bin pipet kullanılarak çekilen o fotoğraflar...

3

2 14 5