Akşener'le yola çıkmayı 'milli vazife' saydı

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Meral Akşener'in kuracağı partiye katılacağını açıkladı. Aydın, 'MHP tek bir kişinin partisi haline gelmiştir. MHP'ye duyulan güven halk nezninde yerle bir edilmiştir' açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Meral Akşener başkanlığında kurulacak yeni partiye katıldı. Hayatının en anlamlı ve zorlu kararını aldığını belirten Aydın, “Yeni mücadeleye omuz vermeyi milli bir vazife sayarım” dedi.

Koray Aydın yeni partiye katılımını Swisotel’de düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Yeni partinin başkanı olarak gösterilen Meral Akşener ile salona giren Aydın daha sonra kürsüye çıkarak kararının nedenlerini anlattı.

'MHP TEK KİŞİNİN PARTİSİ HALİNE GELDİ'

MHP’de genel başkan adaylığı ile başlayan süreci ve engellemeleri ifade eden Aydın, “MHP’de de tek adam yönetimi kalıcı hale gelmiştir. ‘Genel başkan değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez” MHP tüzüğünün yazılı olmayan 1. Maddesi haline geldi. MHP tek bir kişinin partisi haline getirilmiştir” dedi.

MHP’den ayrılma kararıyla ilgili, “uzun uzun düşündüm ve en zor kararımı verdim” diyen Aydın, “Yeni mücadeleye omuz vermeyi milli bir vazife sayarım” dedi, bu hareketin mutlaka iktidar olacağını söyledi.

'HAKLARINI HELAL ETSİNLER'

MHP’de kalan arkadaşları için, “Hakkımı helal ediyorum onlar da haklarını helal etsinler” diyen Aydın, MHP yönetimine de “arınma, temizlenme” çağrısında bulundu, MHP’ye iktidara yürüme konusunda başarılar diledi.  Hakemin millet olduğunu söyleyen Aydın, “El mi yaman bey mi yaman yakında gösterir kararı” dedi.

MERAL AKŞENER'DEN KORAY AYDIN'IN EŞİNE TEŞEKKÜR

Koray Aydın’ın ardından kısa bir konuşma yapan Meral Akşener ise şunları söyledi: "Söylenecek her sözü sayın bakanımız söylediler. Kendisine ailesine ama en çok da Gönül sultana (Koray Aydın'ın eşi) çok teşekkür ediyorum. Bugün bu tablonun oluşmasında en büyük katkı gönül kardeşime aittir. Kalbi teşekkürlerimi kendisine sunuyorum. Cenabı hak ben ve arkadaşlarıma bu yolu açacak. Bir büyük yürüyüşü bugün başlatacağız ve cenabı hak gayretlerimizi inşallah karşılıksız bırakmayacak."