Çocuklara müzik bursu

"El Sistema Türkiye" beş farklı ile açıldı. 7-20 yaş arası 400 genç müzik eğitimi alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İmkânları sınırlı çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak amacıyla 2005 yılında kurulan Barış için Müzik Vakfı, dünya çapında yürütülen “El Sistema” müzik projesinin bir parçası olarak çalışmalarını Türkiye’nin farklı illerine yayıyor.

Kuruluşundan bu yana çalışmalarını sürdürdüğü Fatih’in Edirnekapı semtindeki merkezinde bugüne dek imkânları sınırlı 6.000 çocuğun yaşamına müzikle dokunan Barış için Müzik artık Edirnekapı’nın yanı sıra İzmir, Bursa ve Adalar’da karşılıksız müzik eğitimleri veriyor.

6.000 ÜZERİNDE ÇOCUK VE GENCE EĞİTİM VERİLDİ

Mehmet Selim Baki ve Dr.Yeliz Baki tarafından imkânları sınırlı çocuklara müzik eğitimi vermek amacıyla kurulan Barış için Müzik Vakfı, çalışmalarını sürdürdüğü Edirnekapı’da 12 yılda 6.000’in üzerinde çocuk ve gence ücretsiz müzik eğitimi olanağı sağladı.

2014’te imzalanan bir dostluk anlaşmasıyla, uluslararası El Sistema ağının resmi bir parçası olarak kabul edilerek "El Sistema Türkiye" unvanını alan Barış için Müzik, daha çok çocuğun sanata erişimini arttırma amacıyla, 2016 yılından itibaren çalışmalarını Türkiye’nin farklı bölgelerine yaymaya başladı. Sırasıyla, İzmir, Bursa ve Adalar’da eğitimlere başlayan Barış için Müzik çatısı altında, şu an beş farklı merkezde, yaşları 7-20 arasında değişen 400 genç ücretsiz müzik eğitimi alıyor.