Diyarbakır: 'Hâlâ hayatta mısınız?'

İstanbul yine yerli ve yabancı birbirinden farklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu sergilerden öne çıkanları sizin için derledik...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Hâlâ Hayatta mısınız?" Berat Işık’ın 2015-2016 yıllarında ürettiği, özellikle 2016 yılında bu sergi için tamamladığı ya da revize ettiği eserleri içeriyor. Depo'daki sergi başlığı, Japon kavramsal sanatçı On Kawara’nın arkadaşlarına ve meslektaşlarına gönderdiği 900 telgraftan oluşan “I am Still Alive” (Hâlâ Hayattayım) eserinden esinleniyor ve Işık’ın yaşadığı kent olan Diyarbakır’ın içinden geçtiği endişe verici süreçte, içeridekiler ve dışarıdakilerle kurulamayan bağlantıya referans veriyor. Işın Önol'un küratörlüğünü yaptığı sergide sanatçının video ve yerleştirmeleri yer alıyor.

Aloşname Bozlu Art Project'te

Bozlu Art Project Nişantaşı, modern Türkiye heykelinin önde gelen sanatçılarından Ali Teoman Germaner’in (nam-ı diğer Aloş) “Aloşnâme” isimli desen sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergiye eşlik eden, Ahu Antmen’in kaleme aldığı Aloşnâme: Bir Heykeltıraşın Felsefe Taşı isimli kitap, bu özgün desenler birikimini ilk kez bu denli zengin bir kapsamda bir araya getiriyor. Sanatçının başyapıtı niteliğindeki “Aloşnâme”nin ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.

alos Aloşnâme, 1975, kâğıt üzerine çini mürekkebi, 50 x 70 cm.

Maude Maris'ten ilk kişisel sergi

Maude Maris, Türkiye'deki ilk kişisel sergisiyle Pi Artworks İstanbul'da. Maude Maris, Antique Romance adını verdiği kişisel sergisinde, resim çalışmalarını heykel yerleştirmeleriyle birlikte sergiliyor. Yaşamını Paris'te sürdüren sanatçının pratiğinde önemli yer tutan bu iki disiplinden örnekler, minimal bir yaklaşımla sunuluyor. 

pi Whistle, 2016, tuval üzerine yağlıboya, 90 x 70 cm

Toygun Özdemir'den yeni sergi

Toygun Özdemir'in ikinci solo sergisi Yabancı, Öktem&Aykut Galeri'de. Sanatçı bu sergisinde hümaniteryen maksatlarla kendilerini uzak coğrafyalarda bulan modern bireylerin düştüğü absürt yalnızlık durumlarını kendisine has imge repertuvarı ile izleyiciye sunuyor.  

diyarr Burhan, 2016, tuval üzerine yağlıboya / oil on canvas, 60x40cm

Şükriye Dikmen'in Çiçekler'i collectorspace'de

sukriye Şükriye Dikmen, Çiçekler

Özel koleksiyonları kamuya açan collectorspace, Ali ve Aslı Bilge Koleksiyonu’ndan Şükriye Dikmen imzalı “Çiçekler” adlı esere ev sahipliği yapıyor. Dikmen, Çiçekler işinde geleneksel natürmort formatından yola çıkıp organik formlardan oluşan minimalist bir kompozisyon yaratıyor. Yalın bir üslup anlayışını şiar edinmiş olan ressam, şematiklikten çok uzak olan bu çarpıcı resim ile geçmişten adeta günümüze uzanıyor.