Fırtınada 10 kişi yaralandı

İstanbul'da bastıran yağmur nedeniyle hayat felç oldu. Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar bir süre durduruldu, metrobüs seferleri de yapılamadı. Taksim'e dakikalarca dolu yağarken Gezi Parkı'nda ağaçlar devrildi. Fırtınada yaralanan 10 kişi Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul'da etkili olan dolu ve sağanak yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu, metro seferleri iptal edildi. Yağışın etkisini kaybetmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nda seferler tekrar başladı. Yaklaşık 10 kişi Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne tedavi için başvurdu. Yaralılardan iki tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yağmur ve dolu yağışı sonrasında trafik durma noktasına geldi. Karaköy-Kadıköy seferine yapan deniz otobüsü kayalıklara çarptı.

İstanbul Uzunçayır'da üst geçidin korkuluğundaki reklam panosu metrobüs yoluna düştü. Metrobüs seferleri bir süre yapılamadı. Düşen reklam panosunun kaldırılması ve yolun temizlenmesinin ardından seferler tekrar başladı.

Haydarpaşa'da vinç devrildiHaydarpaşa'da vinç devrildi

GEZİ PARKI'NDA AĞAÇLAR DEVRİLDİ

taksim

Dolu en etkili Taksim'e yağdı hem de dakikalarca hız kesmeden. 10 dakikayı aşkın bir süre dolunun yağdığı Taksim'de yayalar korunaklı bir yer bulmak için koşuşturdu.Gezi parkında ağaçlar devrildi. Ağaçların köklerinden söküldü. üzerine ağaç devrilen araçlar hasar gördü.

Kadıköy'de rüzgârla birlikte etkili olan dolu ve sağanak nedeniyle bazı evlerin çatısının uçtuğu ağaçların devrildiği belirtiliyor.

Kadıköy Moda Sahili civarında rüzgârın kaldırım taşlarını sürüklediği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

Cumhuriyet davasının görüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi de, Avrupa Yakası'ndaki yağışın etkili olduğu bölgeler arasında.

Kurtuluş'ta mezarlık duvarı çöktüKurtuluş'ta mezarlık duvarı çöktü

ÜSKÜDAR'DA AĞAÇLAR DEVRİLDİ CAMLAR KIRILDI

Üsküdar'da da şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu. Bazı ağaçlar devrilirken İstanbullular uzun süre sokaklarda mahsur kaldı.

uskudar

Üsküdar'daki dolu yağışı nedeniyle araçların camları bazı mağazalarin da vitrinleri kırıldı.

E 5'İ SU BASTI, ARAÇLAR GÜÇLÜKLE İLERLİYOR

Silivri’de E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Eminönü-Sirkeci arasında su seviyesi insanların dizlerine kadar geldi. Aksaray'da bir otobüsün suya gömüldüğü, yolcuların göğüslerine kadar gelen suyun ortasında kaldığı görüldü. Yolcular güçlükle suda ilerleyerek tahliye edildi.

İBB Trafik Operatörü Murat Kazanasmaz ise köprü altlarında doludan korunan araç sahiplerinin kurtama ekiplerinin ulaşımını etkilediğni belirterek 'Lütfen duyarlı olalım. Trafik akışını etkilemeyelim' uyarısında bulundu.

AVCILARDA DOLU İLE BİRLİKTE SAĞANAK

avcilar

Avcılar'da saat 17.45 sıralarında hava birden kararırken, şimşeklerin çakması ve gök gürültüleri ile birlikte bir anda sağanak yağmur başladı. Zaman zaman dolu ile birlikte yağan sağanak yağmura hazırlıksız yakalananlar ne yapacaklarını şaşırdı. Bazı işyerlerinin mesai bitimine denk gelen yağış nedeniyle sokakta hazırlıksız yakalananlar sırılsıklam ıslandı. Bazıları ile sıcak havada birden bastıran serinliğin keyfini ıslanarak çıkarmaya çalıştı. Rögarlardan bir bölümü tıkanırken, yer yer caddeler su ile doldu. Yaklaşık 20 dakika süren yağış ardından hava aydınlandı.

BAZI TEKNELER DENİZİN ORTASINDA KALDI

Bazı vapurların da yağış nedeniyle denizin ortasında kaldığı belirtiliyor. Bazı vapurlarda yolculara da can yeleği dağıtıldığı öğrenildi.(HABER MERKEZİ)