Sanatçılar Adalet Yürüyüşü'nde

Kemal Kılıçdaroğlu'na bugün eşlik edenler arasında Selda Bağcan, Ahmet Telli, Ahmet Ümit ve Haydar Ergülen de vardı.

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne sanatçılardan destek geldi. Sanatçı Selda Bağcan, yazar Ahmet Ümit, şairler Haydar Ergülen ve Ahmet Telli, bugünkü yürüyüşün son etabına katılarak bir süre Kılıçdaroğlu ile yürüdü. Sanatçılar yürüyüşe neden katıldıklarını Duvar'a şöyle anlattı:

Selda Bağcan: Türkiye'nin son 14 yılında diyelim üzerine alınanlar olsun, böyle bir hukuksuzluk böyle bir adaletsizlik görülmedi. FETÖ bahanesiyle onbinlerce kişiyi hukuksuzca ihraç edip işsiz bıraktılar. Üstelik bu insanların hak arama yerleri yok.  Mahkemeye gitme yolunu kapattılar. Böyle bir şey olabilir mi? Birini attıysanız gidip mahkemede hakkını arayabilmeli. Böyle bir hukuksuzluk dünya tarihinde yok. Bu nedenle yürüyorum. Kılıçdaroğlu teşekkür etti ama destek bizim gibilerin görevi.

Ahmet Ümit: Ülkede şu an özgürlük adalet her geçen gün daha da azalıyor. Bu bölünmeyi de beraberinde getiriyor. Bir siyasi partiye üye olmak, muhalefeti desteklemek ihanetle eşdeğer görülüyor. Ben CHP'li değilim ama böyle bir dönemde adalet talebini çok anlamlı bulduğum için bu yürüyüşe katılıyorum.

Ahmet Telli: Benim şiirimi besleyen hayattır. Hayatın çürütüldüğü yerde o ağacı yeniden yeşertmek için ona bir öz suyu vermek can suyu vermek gerekiyor. O özsuda bir damla olmaya geldim. Çünkü o hayat ağacı mutlaka yeşermeli. Onun çürümesine izin vermemeliyiz. Çünkü hayat dostluk aşk şiir hepsi orada. Bunun için bir damla olmaya geldim.

Haydar Ergülen: İsmet Özel'in bir kitabı vardır, 'Waldo sen neden burada değilsin' diye. Bir hapishanededir ama dışarıdadır. Vardır. Bu durum da öyle Waldo gibi. Burada olmayanlar neden burada değil. Çünkü burada olmak gerekiyor. İnsanları yargılamadan işten atıp cezaevine gönderme gibi birçok haksızlık ile karşı karşıyayız. Ben herkesin burada olması gerektiğini düşünüyorum.