Miraz bebeğin babası: Biz adalet talebinin kendisiyiz

Annesiyle birlikte cezaevinde olan Miraz bebeğin babası Cengiz Zaza Akbaba, Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Akbaba, "Eşim de bebeğimiz de Türkiye'deki adaletsizliğin mağdurlarıyız. Biz bu adalet talebinin kendisi olduğumuz için buradayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

BOLU - Gülistan Diken Akbaba, aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası nedeniyle, 10 aylık bebeği Miraz'la birlikte cezaevine gönderildi. Cezayı veren hakimin ihraç edildiğini söyleyen Miraz'ın babası Cengiz Zaza Akbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne katıldı.

"Bize bu cezayı veren savcı ve hakimler hem ihraç edildi hem de cezaevindeler" diyen Akbaba, yargılamanın yeniden yapılmasını istediklerini belirtti. Akbaba, şunları söyledi:

"Adil bir mahkeme bizi yargılasın. Anayasa Mahkemesi'ne de başvurduk ama bir gelişme yok. 560 bebek var cezaevinde. Bu çocukların sağlıkları gelecekleri açısından ağır kararlar. Bebeğimiz ilk bayramını cezaevinde geçiriyor. Bırakın büyükleri, milletvekillerini, gazetecileri bebekler cezaevinde. Adaletsizlik bebekleri dahi vurmuş durumda. Eşim de bebeğimiz de Türkiye'deki adaletsizliğin mağdurlarıyız. Biz bu adalet talebinin kendisi olduğumuz için buradayız."

NE OLMUŞTU?

“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla Ocak 2012’de tutuklanan Gülistan Diken Akbaba, Bakırköy Cezaevi’nde 1,5 yıl tutuklu kaldı. Ardından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Akbaba, İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasının hükmedilmesi ve Yargıtay’ın onaması ile Şubat ayında bebeği Miraz ile cezaevine konuldu. (DUVAR)