Çipras'tan darbeci asker yanıtı: Mahkemeye saygı duymalıyız

Yunanistan Başbakanı Çipras'tan darbeci askerler yanıtı: Mahkeme kararına saygı duymalıyız... Başbakan Binali Yıldırım ise aynı yöndeki soruya, "Darbeciler Yunanistan'la Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti sırasında ortak basın toplantısı düzenlediği Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, darbeci askerlerin iadesinin reddi konusunda gelen soruya, "Mahkeme kararına saygı duymalıyız" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım'dan ise, "Sayın Başbakan'ın görüşünü dinlediniz. Biz ülkemize karşı darbe yapan askerlerin iadesini isteriz. Tabii idare ve yargı kendi işlerini yapacak ama istiyoruz ki darbeciler Yunanistan'la Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın" dedi.

Her iki liderin basın toplantısında göç ve diğer konularda ise olumlu bir hava yansıdı. Yıldırım, Çipras'ın "İkimiz de mühendisiz, bu nedenle sorunlara hızlı ve olumlu çözüm bulma imkanımız var diye düşünüyorum" sözleri üzerine, "Katılıyorum, ben de mühendisim, siz de mühendissiniz, dolayısıyla daha pragmatik, analitik yollarla konuları ele alıp pratik çözümler geliştirebiliriz. Ön yargılar, yanlış algılar bizim, konuların üzerine cesaretle gitmemizi engellememeli. Ümit ediyorum bu ziyaretimizde var olan iyi komşuluk ilişkilerimizi daha da ileri düzeye hem ticari hem de beşeri ilişkiler bakımından geliştirmek için fırsat olur" diye konuştu. (Haber Merkezi)