Kıbrıs: İngilizler Suriye saldırısını bize haber vermedi

İngiltere'nin Suriye saldırısı için savaş uçağı kaldırdığı Kıbrıs: Bize önceden brifing verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'ye yönelik ABD öncülüğündeki hava saldırılarına katılan İngiltere'nin uçaklarını kaldırdığı Kıbrıs'tan "Bize bilgi verilmedi" açıklaması geldi. Kıbrıs'ın güneyindeki Rum yönetiminin hükümet sözcüsü Prodromos Prodromou, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yetkilileri durumu ilk andan beri izliyor ama Kıbrıs'a herhangi bir ön brifing verilmedi" dedi.

"Kıbrıs bu operasyona herhangi bir şekilde dahil olmadı" diyen Prodromou, saldırılar sırasında Kıbrıs hava sahasının veya uçuş bilgi bölgesinin (FIR) kullanılmadığını ekledi. Kıbrıslı sözcü, "Suriye'de askeri operasyonlardan kaçınmanın mümkün olmasını, bu komşu ülkedeki tehlike kaynaklarının barışçıl araçlar ve diyalog yoluyla ele alınmasını umuyoruz" diye konuştu.

Tornado uçakları

NE OLMUŞTU?

ABD ile Fransa'nın başını çektiği saldırılara katılan İngiltere, Suriye'yi Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait dört Tornado tipi savaş uçağıyla vurmuştu. Uçaklar, İngiltere'nin Kıbrıs'ta 1960'tan bu yana sahip olduğu iki askeri üsten biri olan Ağrotur'dan kalkmıştı.

İngiliz Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçakların Humus kenti yakınlarında, Suriye yönetiminin kimyasal silah depoladığı 'değerlendirilen' bir askeri tesisi vurduğu açıklanmıştı. (Dış Haberler)