Katar talep listesini reddetti

Katar, 4 Arap ülkesi tarafından hazırlanan 13 maddelik talep listesini reddetti. Taleplerin "mantıklı ve uygulanabilir" olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katar, ablukanın kaldırılması için hazırlanan 13 maddelik talep listesini reddettiğini açıkladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Katar; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn tarafından iletilen talepleri reddetti. Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, listenin "mantıklı ve uygulanabilir" olmadığını söyledi.

13 maddelik listede, Katar'ın İran'la bağlarını zayıflatması, Husilere mali desteğin kesilmesi ve medya kuruluşu Al Jazeera'nın kapatılması yer alıyordu. Ayrıca Katar'daki Türk üssünün de kapatılması isteniyordu. Dört ülke, bu şartların 10 gün içinde yerine getirilmesini istemişti.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"ABD Dışişleri Bakanlığı, yakın zamanda yapıtığı açıklamada, ambargocu ülkelere, mantıklı ve uygulanabilir bir liste sunma çağrısı yaptı. İngiltere Dışişleri de taleplerin ölçülü ve uygulanabilir olması gerektiğini söyledi... İletilen taleplerin içeriği, 'terörle mücadele' ile uygulanan ambargonun alakası olmadığının kanıtıdır."