Rusya YPG bölgesinde üs kuruyor!

YPG'yle Rusya'nın askeri bir anlaşma yaptığı belirtiliyor. YPG sözcüsü, Moskova'nın Efrin kantonunda askeri üs kurup kendilerine eğitim vereceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Rakka'da IŞİD'e karşı YPG'den yardım alıp almayacağı tartışılırken, YPG'den çarpıcı bir açıklama geldi. YPG sözcüsü Redur Xelil, Rusya'yla askeri bir anlaşma yaptıklarını açıkladı.

'RUS ASKERLERİ GELDİ'

Xelil, anlaşmanın pazar günü (19 Nisan) yapıldığını ve Rus askerlerinin bu kapsamda Efrin kantonunda askeri bir üs kuracaklarını söyledi. Buna göre, Rusya YPG'ye Efrin'de askeri eğitim de verecek. Sözcü, Rus askerlerinin Efrin'e zırhlı araçlarla geldiğini de duyurdu. Xelil, anlaşma için "Bir ilk" ifadesini de kullandı. Açıklamada anlaşmanın bugün yürürlüğe girdiği belirtilirken, Xelil kaç Rus askerinin Efrin'e geldiği konusunda ayrıntı vermedi.

'TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ'

Yazılı açıklamada, 'YPG'yle Suriye'de görev yapan Rus askerlerinin teröre karşı işbirliği çerçevesinde' bir anlaşma yaptığı belirtildi; anlaşma kapsamında YPG güçlerinin 'modern savaş teçhizatıyla eğitim alacağı' ve bu üs sayesinde Rus güçleriyle doğrudan bir temas noktası kurulacağı ifadeleri yer aldı.

'TÜRKİYE'Yİ KIZDIRACAK'

Reuters, Ankara'nın YPG ve PYD'yi 'PKK'nin uzantısı' olarak gördüğüne dikkat çekerek, "Bu adım muhtemelen Türkiye'yi kızdıracak" yorumunu yaptı. Efrin, Suriyeli Kürtlerin özyönetim ilan ettiği Rojava'nın en batısında bulunan kanton. (Dış Haberler)