Zorlu'dan YÖK ve üniversitelere seçim çağrısı: Gençlerden korkmayın

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesi için YÖK'e ve üniversite yönetimlerine sınavların ertelenmesi çağrısında bulundu.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesi için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi veya online yapılmasını istedi. 

Zorlu sosyal medya hesabından paylaştığı "YÖK ve üniversitelerimize partimizin çağrısıdır" başlıklı mesajında şunları kaydetti:   

"28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunan Üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir. Zira birçok öğrencimiz ekonomik sıkıntılar ya da sınavların çakışması sebebiyle oy kullanmaları gereken şehirlere gitmekte zorlanacaktır. Zaten daha önce aldığınız plansız kararlarla gençlerimizin düzenini fazlasıyla bozdunuz. Gençlerimizi zor durumda bırakmayın ve onlardan korkmayın! İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir. Bu durumda olan Üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla." (HABER MERKEZİ)