Zonguldaklı işçiler: Hakkımızı söke söke alacağız

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan harici işçiler, eşit işe eşit ücret talebiyle eylem yaparak "Hükümet talebimizi kabul etmedi, hakkımızı söke söke alacağız" dedi.

Açıklamayı Genel Maden İşçileri Sendikası Merkez Şube Yöneticisi Serkant Bayrak yaptı
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Madenci Anıtı'nda açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Merkez Şube Yöneticisi Serkant Bayrak, eşit işe eşit ücret talep ettiklerini söyledi.

Açıklamada "Direne direne kazanacağız, gemileri yaktık geri dönüş yok, Ankara şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları atan işçiler, bu eylemin daha bir başlangıç olduğunu söyledi.

‘AÇLIK SINIRINDA ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Basın açıklamasında işçiler adına konuşan Serkant Bayrak, "Bizler, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda yer üstünde ve MTA’da çalışan işçiler olarak taleplerimizi yüksek sesle haykırmak için buradayız. Bizler TTK’da ve MTA’da düşük ücretlerde çalışan işçileriz. Yoksulluk sınırının 9 bin 457 lira, açlık sınırının 2 bin 903 lira, bekar bir işçinin maliyetinin ise 3 bin 556 lira olduğu günümüzde açlık sınırında ücretlerde alın teri döküyor, özveriyle üretmeye devam ediyoruz. Bugün burada asgari ücretin altında ücretlerle çalışan arkadaşlarımız var. Yazıktır, günahtır. Bizler, insanca yaşayabileceğimiz, anayasal hak olan eşit işe eşit ücret talep ediyoruz. Bildiğiniz gibi TTK 29’uncu dönem, MTA19’uncu iş sözleşmesi dönemindeyiz. TÜRK-İŞ ile hükümet arasında kamu işçilerinin ücretlerine zam oranlarının belirleneceği Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Protokolü ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Hükümetin, Temmuz ayı başında düşük ücretli çalışanlara yönelik sunduğu teklifi kabul etmedik, benzer bir teklifi de kabul etmeyeceğiz. Bu daha başlangıç” dedi.