Ziraat Katılım Bankası, Hadımköy şubesinin adını 'Kanal İstanbul' yaptı

Ziraat Katılım Bankası, Esenyurt Hadımköy'de bulunan şubesinin adını 'Kanal İstanbul' olarak belirledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidarın "çılgın proje" olarak tanıttığı ancak henüz başlayamadığı, çevrecilerin ve muhalefet partilerinin ise doğaya vereceği zararlar nedeniyke karşı çıktığı Kanal İstanbul Prejesi'yle ilgili Ziraat Katılım Bankası'ndan bir adım geldi.

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre banka, Esenyurt Hadımköy'deki şubesinin adını "Kanal İstanbul" şubesi olarak düzenledi.

'İNADINA YAPACAĞIZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin 2021 yılındaki İstanbul İl Kongresi’nde Kanal İstanbul projesinin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmaların tamamlandığını açıklamıştı. Erdoğan,''Kanal İstanbul'u yapacağız, inadına yapacağız ve İstanbul nasıl güzelleşecek, bunu da görecekler'' demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul ile ilgili son olarak, “Bazen çölün ortasında insanlar bir hayal kurabilir ve gözünde canlandırdığı bir şehri betonlarla, kanallarla var edebilirler. İstanbul’da binlerce yıldır insanlar taş üstüne taş koyarak, kendi kültürlerini birbirine karma hale getirerek bize bir medeniyet bıraktı. Kişisel beton hayalleriyle, kanal hayalleriyle İstanbul’u mahvetmeye hiç kimse izin vermedi, vermeyecek” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)