Ziraat Bankası'nın yeni Genel Müdürü Alpaslan Çakar oldu

Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası'nın yeni Genel Müdürü oldu.

Alpaslan Çakar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu bankalarının genel kurulları toplantıları sona erdi. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne Hüseyin Aydın yerine Alpaslan Çakar getirildi. Bankanın yönetim kurulu başkanı da Burhaneddin Tanyeri oldu.

Aydın, Temmuz 2011'den bu yana Ziraat Bankası'nın Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini 26 Mart 2021 tarihinde devrederek, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de tamamlamış oldu.

Devir teslim töreni, Ziraat Bankası’nın Ankara’daki Tarihi Genel Müdürlük Binası'nda gerçekleştirildi. Alpaslan Çakar yaptığı açıklamada, "Bankamızın bir bankadan daha fazlası olmasının mimarlarının başında gelen Sayın Hüseyin Aydın’a yapmış olduğu üstün hizmetlerinden ötürü şahsım ve Ziraat Bankası ailesi adına şükranlarımı sunuyorum. Ziraat’in Türkiye’nin en etkin ve önemli bankalarından biri olmasında önemli işler yapmış, büyük bir değişim dönüşüm projesine imza atmış, bankacılık sektörünün kıymetli bir üstadından bu görevi almak benim için gurur verici. Temsil edeceğim görevin mesuliyetinin farkında olarak, ülkemize ve bankamıza hizmet etme yolunda gayretle çalışacağım" dedi.

Genel kurul toplantılarının sona ermesinin ardından Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in görevine devam etmesine, Eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın ise yönetim kurulu üyeliğinden çıkarılmasına karar verildi.

ALPASLAN ÇAKAR KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm mezunu Çakar, 1996 yılında Banka Müfettiş Yardımcısı olarak işe başladı. Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Çakar, 2005 yılında Bölge Baş Müdürlüğü görevine atandı. Ağustos 2007 yılında Daire Başkanı olan Çakar, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı, Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcılığı, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine geldi.

Ocak 2016 Temmuz 2017 tarihleri arasında Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Çakar, Temmuz 2017 Haziran 2018 tarihleri arasında Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Haziran 2018'den itibaren Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyordu. (HABER MERKEZİ)