Zidane'ın 'gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcu' dediği Uruguaylı Fabian O'Neill hayatını kaybetti

Juventus'ta birlikte forma giydiği Zinedine Zidane'ın 'gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcu' yorumunda bulunduğu Uruguaylı Fabian O'Neill, 49 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uruguay Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 49 yaşındaki Fabian O'Neill, hayatını kaybetti.

İtalya'da Juventus ve Cagliari, Uruguay'da Nacional formalarını giyen oyuncunun kronik karaciğer hastalığına bağlı kanama nedeniyle komaya girdiği ve kaldırıldığı Montevideo'daki hastanede hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

19 kez Uruguay milli takımının formasını giyen başarılı oyuncu Türkiye'nin Dünya üçüncüsü olduğu Güney Kore ve Japonya'da yapılan 2022 FIFA Dünya Kupası'nda kadroda yer almış ancak forma şansı bulamamıştı.

ZIDANE ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

Fransa'nın efsane futbolcusu Zinedine Zidane, Fabian O'Neill için "izlediğim gelmiş geçmiş en yetenekli oyuncu" yorumunda bulunmuştu.

Eski kulübü Nacional de, O'Neill'e "Güle güle sihirbaz" diyerek veda etti.

Fabian O'Neill, 18 yaşındayken Nacional'de A takıma çıkmış, üç yıl sonra İtalya Serie A ekiplerinden Cagliari'ye transfer olmuştu.

Buradaki formuyla dikkat çeken oyuncu 2000 yılında Juventus'un yolunu tutmuş ve İtalyan ekibinde Zidane ile birlikte forma giymişti. Juventus macerası 1 yıl süren oyuncu Perugia'ya transfer olmuştu. 2003'te ülkesine dönüp Nacional'de futbolu bırakmıştı.