Zeytinli Rock Festivali'ni İlim Yayma Cemiyeti istememiş

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı tarafından yasaklanan Zeytinli Rock Festivali'ni İlim Yayma Cemiyeti'nin istemediği, festivalin derneğin talebi üzerine düzenlenmediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan 7. Zeytinli Rock Festivali'ni 'kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması' nedeniyle yasakladı. Festivalin İlim Yayma Cemiyeti'nin istemediği öne sürüldü. 

7 Ağustos'ta İlim Yayma Cemiyeti'nin Balıkesir şubesine ait olduğunu bilgilerine ekleyen bir Twitter hesabı, Zeytinli Rock Festivali'nin ahlakı bozduğu gerekçesiyle festivali istemediklerine dair bir açıklama paylaştı. Açıklamada 'gereğinin yapılmasını arz eden' dernek, "Gençlerimizin ve toplumun ahlakını bozması çevredeki halkın evlerine ve dükkanlarına zarar vermesi nedeniyle bu organizasyonun beldemizde yapılmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Derneğin iptal edilmesini istemelerine gerekçe olarak yazdığı yazıda, "Alkolün, uyuşturucuların her türlüsünün kullanılıp, taciz, cinsel saldırı, fuhuşun aleni bir şekilde yapılıp, çıkan kavgalarda dükkanların, evlerin zarar gördüğü, yağmalandığı, alkolün etkisiyle kötü davranış ve hareketin sokaklarda yapıldığı, değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmediği ve gençlerimizi fesada sürüklediği için şiddetle kınıyoruz" denildi. 

NE OLMUŞTU?

Zeytinli Rock Festivali organizasyon şirketinin Burhaniye Kaymakamlığı’na 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde planlanan Zeytinli Rock Festivali için yaptığı başvuru reddedildi. Reddedilme gerekçesinde ise 'istenmeyen durumlar' vurgusu yapıldı.

Kaymakamlığın resmi gerekçesinde yer alan ifadeler şöyle:

"Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17-21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir."