Zeytinburnu'nda Halk Ekmek büfesine saldırı

Zeytinburnu'nda bir kişi taşla Halk Ekmek büfesinin camlarını kırdı. “Sizin yüzünüzden fırıncılar aç mı kalacak? Eğer burayı kapatmazsanız gece gelir yakarım” dediği öne sürülen saldırgan yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bir kişi taşla 2 No'lu Halk Ekmek Büfesi'ne saldırarak camları kırdı. Saldırganın “Sizin yüzünüzden fırıncılar aç mı kalacak? Burayı kapatacaksınız, eğer kapatmazsanız gece gelir burayı yakarım” dediği iddia edildi. 

Zeytinburnu'nun Telsiz Mahallesi'nde Tuncer Metin tarafından işletilen 2 No'lu Halk Ekmek Büfesi'ne sabah saatlerinde taşla saldırıldı. İddiaya göre, büfenin camını penceresini kıran kişi, bu sırada “Sizin yüzünüzden fırıncılar aç mı kalacak, burayı kapatacaksınız, eğer kapatmazsanız gece gelir burayı yakarım” diyerek tehditlerde bulundu.

Saldırı sonrası olay yerine gelen polis, yaptığı incelemeler sonucu saldırganın kimliğini tespit ederek, kısa sürede yakaladı. Adının C.S. olduğu öğrenilen saldırgan gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, bu tür saldırıların halka ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırma konusundaki çabalarını engelleyemeyeceğini belirtti. Olayın bu sabah saat 10.00 sıralarında meydana geldiğini aktaran Özgen Nama şunları söyledi:

ZAMAN ZAMAN BU TİP OLAYLARLA KARŞILAŞIYORUZ: Zeytinburnu Tesis Mahallesi'nde 2 No'lu büfemize bir vatandaş gelip camı çerçeveyi kırıyor. İşte "Ekmeği neden ucuza veriyorsunuz, fırıncının ekmeği ile mi oynuyorsunuz" şeklinde ifadeler kullanarak, oradaki işletmeci arkadaşlarımıza sözlü, hatta yer yer fiziki saldırıda bulunmuş ve sonra kaçıp gitmiş. Saldırganın kısa bir süre sonra yakalandığı ve şu an karakolda olduğu bilgisi bizde mevcut. Şahsın ismini falan bilmiyoruz, saldırganın nereden geldiğini bilmiyoruz. Ama zaman zaman bu tip olaylarla maalesef karşılaşıyoruz.

BÜTÜN BÜFELERİ YAKACAĞINI SÖYLEMİŞ: Bunlar, bizim halka sağlıklı ekmeği, ucuza ulaştırmaktan asla alıkoymayacaktır. Kararlı bir şekilde halkın yanında olma ve sağlıklı ekmeği halka ulaştırmak hususunda kararlıyız. Yapacak bir şey yok. Adalet yerini bulacaktır. Biz ona inanıyoruz. Yargılanır umarım ve hak ettiği cezayı bulur. İşte bütün büfeleri yakacağını söylemiş "Sizi burada yaşatmayacağız" şeklinde sözler söylemiş.

TEHDİT EDENLER SERBEST KALDIKÇA CESARET BULUYORLAR: Maalesef tehdit dili ve tehdit edenler, saldırıda bulunanlar bu ülkede cezasız kalınca buradan bir cesaretlenme oluyor, durum budur. Tıpkı sağlık çalışanlarına olduğu saldırılar gibi, siyasilere, gazetecilere, düşünürlere yapılan saldırılar gibi maalesef ekmeği için ve halka sağlıklı ekmeği ucuza verebilmek için kışın bu soğuğunda o kulübenin içerisinde bekleyen arkadaşlarımıza da bu saldırılar bizi derinden üzüyor. Biz arkadaşlarımızın yanındayız ve orada gidip nöbet tutacağız yanında olacağız. Saldırılar bizi ürkütmeyecektir. Asla korkmuyoruz. Kararlı şekilde ekmek mücadelemiz devam edecek. (ANKA)