Zeytin ürünleri mercek altında

Zeytinyağı fiyatları astronomik oranda artarken Ankara'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, zeytin ürünleri üretim ve satış noktalarını denetledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlilerinin zeytin, zeytin yağı gibi ürünlerin üretim ve satış noktalarına yönelik denetiminde; tüketim tarihi, katkı maddeleri, muhafaza koşulları ile hijyen ve temizlik yönünden incelemeler yapıldı.

Denetimde onay belgelerinin olup olmadığı ve etiket bilgileri kontrol edilerek, incelenmek üzere ürünlerden numuneler alındı. Yenimahalle ilçesinde incelenen bir markette tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işletmeye süre tanındı.

DHA'nın haberine göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, et ve süt ürünleri, unlu mamuller, alkollü ve alkolsüz içecekler gibi değişik sektörlerde denetimler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yaptığımız bu sektör bazlı denetimlerde, şimdiye kadar il genelinde 25 bin denetim gerçekleştirdik. Yaptığımız sektör bazlı denetimlerde 1200 numune aldık. Bu numunelerin 66'sı olumsuz sonuçlandı. Yaklaşık 250 civarında firmaya yaklaşık 8 milyon TL idari yaptırım kararı uygulandı. 4 firma hakkında da Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler zeytin denetim ankara