Zeynep Kamil Hastanesi'nden 'cinsiyet değiştirme ameliyatı' açıklaması

Cinsiyet uyum operasyonlarına ilişkin iddialara yanıt veren Zeynep Kamil Hastanesi'nin açıklamasında, "Bu tür ameliyatlar hastanemizde yapılmamaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın LGBTİ+'ları hedef alarak yaptığı, "Cerrahpaşa'da 4 bin kız erkek olmak için bekliyor. Zeynep Kamil'de de 2 bin 700 erkek kız olmak için bekliyor" açıklamasının ardından, hastane yönetiminden yanıt geldi. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açıklamasında, “Basında bir öğretim üyesine atfedilerek verilen 'Zeynep Kamil'de de 2 bin 700 erkek kız olmak için bekliyor' tarzı iddialar tamamen asılsızdır. Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir dal hastanesi olup bu tür ameliyatlar hastanemizde yapılmamaktadır. Dile getiren iddiaların somut gerçekle ve yasal durumla bağdaşır bir yönü bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi. 

LGBTİ+'ları hedef alan Ahmet Akın, cinsiyet uyum operasyonu geçirmek isteyenlerin 'yönlendirildiğini' savunarak "Kızlar erkek, erkekler kız olmak için sıra bekliyor" demişti. (HABER MERKEZİ)