Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü Samet Güdük silahlı saldırıya uğradı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük, silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan yakalandı, Güdük'ün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Fotoğraf: DHA / Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük, makamında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, hastaneye kaldırıldı. 

DHA'nın aktardığına göre, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde bir belediye çalışanı saat 12.30 sıralarında tabancayla girdiği belediye binasında özel kalem müdürü vekili Samet Güdük'e ateş açtı. Adana Valiliği olayın alacak verecek meselesi olduğunu açıkladı.

BELEDİYE ÇALIŞANI SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Samet Güdük'ü vuran M.G. gözaltına alındı. Mikail G.'nin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda çalıştığı, Güdük'ün arkadaşı olduğu, bir süre sohbet ettikten sonra üzerindeki tabancayı çekip, ateş ettiği belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Mikail G.'nin belediye personeli olduğu için üst araması yapılmamış olabileceği ileri sürüldü. 

SALDIRGANIN İLK İFADESİ: DOLANDIRDI, VURDUM

Mikail G.'nin, ilk ifadesinde, "Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum" dedi. Öte yandan M.G.'nin daha önce tabanca ile havaya ateş ettiği anlar ortaya çıktı. M.G.'nin bu görüntüleri, sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

GÜDÜK'ÜN DURUMU KRİTİK

Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Güdük, belediye yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Aşırı kan kaybeden ve uzun süre duran kalbi tekrar çalıştırılan Güdük'ün durumunun kritik olduğu, yaşam destek ünitesine bağlandığı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ALACAK VERECEK MESELESİ

Adana Valiliği’nden saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır” denildi. 

KARALAR: SALDIRIYI YAPAN BİR BELEDİYE ÇALIŞANI

CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin saldırganın kaçtığını açıklarken olaya ilişkin Halk TV'ye açıklama yapan Zeydan Karalar da saldırının bir belediye çalışanı tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.  

Karalar, "Biz de şaşırdık. Belediye çalışanı tarafından gerçekleştirilen saldırı bu. Bizim işe aldığımız bir personeldi. Samet kardeşimizin durumu ise kritik. İşin altında ne var onu bilmiyoruz" dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)