Zerrin Kılınç'ın şüpheli ölümünde eski MHP'li vekilin yeğeni sanığa beraat

Zerrin Kılınç'ın şüpheli ölümünde savcılığın "pencereden itildi" tespitine rağmen eski MHP'li vekilin yeğeni sanık Yılmaz Sazak beraat etti. Kılınç'ın annesi "Ülkede adalet yok" diyerek isyan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de 36 yaşındaki Zerrin Kılınç'ın 21 Haziran 2022'de şüpheli bir şekilde pencereden düşerek ölmesiyle ilgili davadan karar çıktı.

ArtıGerçek'ten Özge Zaim'in haberine göre Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada konuşan Kılınç'ın annesi Telli Özokçu, "Hiçbir anne aynı acıyı yaşamasın. Ben adaletinize güveniyorum" dedi.

Eski MHP Milletvekili Nurullah Sazak’ın yeğeni olan sanık Yılmaz Sazak ise, son sözünün sorulması üzerine beraatini talep etti.

Savcılık mütalaasında Zerrin Kılınç'ın sanık tarafından pencereden itilerek öldürüldüğü tespitinin yer almasına rağmen mahkeme heyeti "kesin ve somut delil bulunmadığı" gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

ANNE: BU ÜLKEDE ADALET YOKMUŞ

Duruşmanın ardından Zerrin Kılınç'ın annesi Telli Özokçu fenalaştı. Özokçu, “Adalet yokmuş, ülkemizde adalet yokmuş” diyerek karara tepki gösterdi. Annesinin feryatları sırasında maktulün kardeşi Zeynep Altunoğlu da fenalık geçirdi. 112 Acil Servisi ekiplerinin müdahale ettiği Altunoğlu hastaneye kaldırıldı. 

'İSTİNAFA GÖTÜRECEĞİZ'

Avukat Ahmet Seyhan, soruşturma sırasında elde edilen delillerin ardından sanığın tutuklandığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Sanığın saçma sapan beyanlarını doğrular nitelikte bir karar oldu. Sanık mütaalanın içeriğine bile itirazda bulunamadı. Kadınların daha dikkatli olması lazım çünkü katiller serbest. Katillerin serbest olduğu adalet sistemi de maalesef güvenilir değildir. Kararı istinafa götüreceğiz.”

SAVCI 'CİNAYET' DEDİ

20 Haziran 2022'de Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde bir çocuk annesi Zerin Kılınç evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek öldü. Evde yapılan incelemede yerde ve kapıda kan lekeleri, cam kırıkları, kırılmış kül tablası tespit edildi. Ancak Kılınç'ın birlikte yaşadığı Yılmaz Sazak ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Eski MHP Milletvekili Nurullah Sazak’ın yeğeni olan sanık yedi ay sonra "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Savcı mütalaasında Sazak ile Kılınç arasında kıskançlık nedeniyle tartışmaların yaşandığına, Sazak’ın Kılınç'a tehdit mesajları gönderdiğine dikkat çekti. Mütalaasında Sazak için ağırlaştırılmış müebbet hapis talep eden savcı, “Sanığın evde çıkan tartışmada maktule süpürge sapıyla vurduğu, kül tablası fırlattığı, olay esnasında pencereye yakın olan maktulü iterek, düşüp ölümüne sebep olduğu anlaşılmaktadır" dedi. (HABER MERKEZİ)