Zelenskiy'den Rusya ile müzakerelerde 'yüksek risk' açıklaması: Tamamen durdurulabilir

Rusya ile müzakerelere ilişkin, "Herhangi bir görüşmenin tamamen durdurulması konusunda yüksek riskler var" diyen Zelenskiy, iki liderin doğrudan görüşmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin tamamen durdurulması konusunda yüksek risklerin olduğunu belirtti. Polonyalı gazetecilere röportaj veren Zelenskiy, "Herhangi bir görüşmenin tamamen durdurulması konusunda yüksek riskler var. Bu, Rus ordusunun girdiği yerlerdeki sonuçlarla ilgilidir" dedi.

'SİYASİ TİYATRO GÖSTERİSİNDE YER ALMAK İSTEMİYORUZ'

İki ülke heyetlerinin çeşitli seviyelerde çevrim içi görüştüğünü belirten Zelenskiy, "Biz, tek bir oyuncunun oynadığı siyasi tiyatro gösterisinde yer almak istemiyoruz. Rus tarafı, esir değişiminin olacağını ilk başta teyit ediyor ancak sonradan bu gerçekleşmiyor" ifadelerini kullandı. Zelenskiy, bu sorunların çözülmesi için iki liderin doğrudan görüşmesi gerektiğini vurguladı.

'ÜLKEDEKİ YAKIT KITLIĞI ÇÖZÜLECEK'

Öte yandan, Rus birliklerinin petrol depolarına zarar vermesi nedeniyle ülkede 'yakıt kıtlığı' yaşandığını belirten Ukrayna lideri, yakıt sorununun ortadan kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı. "Ülkemizin birçok bölgesinde benzin istasyonlarında kuyruklar ve artan fiyatlar görülüyor" diyen Zelenskiy, Rusya'nın altyapı sistemlerini 'kasten' yok etmeye çalıştığını söyledi. Zelenskiy, önümüzdeki haftalarda yakıt kıtlığını önleyecek bir sistemin yürürlüğe sokulacağını duyurdu. (AA/DIŞ HABERLER)