Zelenskiy: Zaporijya nükleer santralindeki Rus askerleri hedef alınacak

Zelenskiy, Ukrayna'da olası nükleer felaket uyarıları yapılan Zaporijya santralinden ateş açan Rus askerlerinin hedef alınacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'nın en büyük nükleer santralinin yer aldığı Zaporijya bölgesinde askeri hareketlilik sürerken Ukrayna'dan santraldeki "Rus askerlerinin vurulacağı" yönünde uyarı yapıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Zaporijya nükleer santralini siper olarak kullanan veya ateş açan Rus askerleri hedef alınacak" açıklaması yaptı.

Guardian'ın haberine göre, Zelenskiy, video konuşmasında "Tesiste ateş eden veya tesisi siper olarak kullanarak ateş eden her Rus askeri, istihbarat ajanlarımız, özel servislerimiz ve ordumuz için özel bir hedef haline geldiğini anlamalıdır" dedi. Ukrayna lideri, nükleer santralde olası bir felakete yol açacak herkesin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Ukrayna'nın enerji ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Zaporijya nükleer santralinde halihazırda 6 reaktörden 2'sinin aktif olduğu açıklanmıştı. Birleşmiş Miletler'e (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerji Kurumu (IAEA), Zaporijya nükleer santralinde durumun alarm verdiğini belirterek denetime açılması çağrısında bulunmuştu. 

Rusya'nın BM Büyükelçisi Nebenzia, nükleer santral çevresindeki askeri hareketliliğe dikkat çekerek "Ukrayna nükleer felaketin eşiğinde" açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler rusya ukrayna zaporijya