Zelenskiy'den 9 Mayıs mesajı: Yeni bir zafer için savaşıyoruz

Ukrayna lideri Zelenskiy, 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle yaptığı açıklamada "Zafer Günü'nde yeni bir zafer için savaşıyoruz. Kimsenin bu zaferi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkan Vladimir Zelenskiy, Rusya'da bugün kutlanan 9 Mayıs Zafer Günü'yle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Zelenskiy, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı zaferinin kutlandığı 9 Mayıs'la ilgili açıklamasında Ukrayna'nın "kazanacağı" mesajı verdi. Ukrayna lideri, "Bugün bu yolda savaşıyoruz ve topraklarımızın bir parçasını bile kimseye vermeyeceğiz. Kazanacağımızdan şüphemiz yok" dedi. 

The Guardian, Zelenskiy'in Kiev'de yaptığı açıklamadan görüntüler yayınladı:

 

'KİMSE BU ZAFERİ İLHAK EDEMEYECEK'

Zelenskiy, 9 Mayıs açıklamasında şunları söyledi:

"Nazizme Karşı Zafer Günü'nde yeni bir zafer için savaşıyoruz. Yol çok zorlu ama kazanacağımızdan şüphemiz yok. Hitler karşıtı koalisyondaki diğer uluslarla birlikte Nazizmi yenen atalarımızla gurur duyuyoruz. Ve kimsenin bu zaferi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz, sahiplenmesine de izin vermeyeceğiz.

Çocuklarımızın özgürlüğü için savaşıyoruz ve bu yüzden kazanacağız. Atalarımızın 8 milyondan fazla Ukraynalıyı öldüren İkinci Dünya Savaşı'nda yaptıklarını asla unutmayacağız. Özgür ruhumuzu bağlayabilecek hiçbir pranga yok. Özgür topraklarımızda kök salabilecek hiçbir işgalci yok. Özgür insanlarımıza hükmedebilecek hiçbir işgalci yoktur. Er ya da geç kazanacağız. Çok yakında, Ukrayna'da iki zafer günü olacak."

8 MAYIS'TA VİDEO YAYINLAMIŞTI

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin bozguna uğratılması Ukrayna'da her yıl 8 Mayıs'ta kutlanıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 8 Mayıs Anma ve Uzlaşma Günü için yayınladığı video mesajda "İki yıllık işgal sırasında Naziler burada 10 bin sivili öldürdü. İki aylık işgalde Rusya 20 bin kişiyi öldürdü. İkinci Dünya Savaşı'ndan on yıllar sonra, karanlık Ukrayna'ya geri döndü" demişti. (DIŞ HABERLER)