Zelenskiy: Savaşın 3-5 gün süreceğini düşündüler ancak dayanıyoruz ve savaşmaya devam edeceğiz

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Onlar, savaşın sadece üç veya beş gün süreceğini ve bu sürenin ülkemizi ele geçirmek için yeterli olduğunu düşündü. Ancak biz dayanıyoruz ve savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ülkesini işgalinin 36. gününde Telegram kanalından yayınladığı videoyla süreci değerlendirdi.

Rusya'nın saldırılarının 36. günde de devam ettiğini belirten Zelenskiy, "Düşmanın düşündüğünden kat kat daha fazla dayandık. Onlar, savaşın sadece 3 veya 5 gün süreceğini ve bu sürenin ülkemizi ele geçirmek için yeterli olduğunu düşündü. Ancak biz dayanıyoruz ve savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

AA'nın haberine göre Zelenskiy, savaşın Ukrayna'nın geleceği için bir mücadele olduğunu vurgulayarak, "İşgalciler, Kiev'in kuzeyinde Sumi bölgesinde Çernigiv yönünde kovulmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Rusya'nın işgal ettiği Herson bölgesinde kendi varlığını güçlendirmek için yapılar oluşturmaya çalıştığını belirten Zelenskiy, "Elbette, bu boş bir çabadır. Onlar orada, ne kadar çok hareketli olursa, o kadar Rusya ve Rus halkının kayıpları ciddi olacak" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)