Zelenskiy: Savaş Rusya’ya geliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 'savaşın yavaş yavaş Rusya'nın topraklarına döndüğünü ve bunun kaçınılmaz bir süreç olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın gidişatını değerlendirdi.

Ukrayna ülkedeki Rus güçlere yönelik karşı saldırı başlatsa da önemli bir ilerleme sağlamış değil.

Zelenskiy Moskova’ya yönelik insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırının ardından yaptığı açıklamada 'savaşın Rusya’ya gelmekte olduğunu ve bunun önlenemez, doğal bir süreç olduğunu' kaydetti

Moskova’ya üç insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda can kaybı olmamış ama bazı yapılar zarar görmüştü. Rusya saldırılardan Ukrayna’yı sorumlu tuttu.

Zelenskiy bu açıklamayı, ülkenin batısındaki Ivano-Frankivsk’te yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı, ülkesinin güçlenmekte olduğunu da savundu.

Savaşın yavaş yavaş Rusya’ya, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönmekte olduğunu öne süren Ukrayna Devlet Başkanı, “bu kesinlikle doğal bir süreç” tanımlamasında bulundu.

Moskova Belediye Başkanı, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını ama iki binanın hasar gördüğünü belirtti.

Bütün bu gelişmeler Suudi Arabistan’da bir barış zirvesinin gerçekleştirileceği yönünde iddiaların kamuoyuna yansıdığı bir dönemde yaşanıyor. Söz konusu zirvenin ağustos ayının ilk günlerinde gerçekleşeceği de öne sürüldü.

Suudi Arabistan ya da Kiev’den şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. (HABER MERKEZİ)