Zelenskiy: Rusya'nın Severodonetsk'te kimyasal tesisi vurması çılgınlık

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın Severodonetsk kentinde kimyasal tesise hava saldırısı düzenlediğini belirterek "Rus ordusunun bölgeye saldırısı ve havadan yaptığı bombardıman çılgınlık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkenin doğusunda Ukrayna güçlerinin kontrolündeki en büyük kent Severodonetsk'e Rusya'nın şiddetli saldırılarda bulunduğu ve bir kimyasal tesisi hedef aldığını belirterek "Tam anlamıyla çılgınlık" tepkisi verdi.

'TAM ANLAMIYLA ÇILGINLIK'

Zelenskiy, Rusya ordusunun kent merkezine ilerlediği Severodonetsk'te hava saldırısında bir kimyasal tesisin içindeki nitrik asit deposunu vurduğunu aktardı. Kentte durumun çok zor olduğunu belirten Zelenskiy, "Severedonetsk'te yapılan kimyasal üretimin boyutlarını düşünecek olursak Rus ordusunun bölgeye saldırısı ve özellikle havadan yaptığı bombardıman tam anlamıyla çılgınlık" tepkisi verdi.

'HER GÜN 100 UKRAYNA ASKERİ ÖLÜYOR'

Zelenskiy açıklamasında Ukrayna ordusunun her gün 100 ölü ve 500 yaralı verdiğini belirtti. US Newsmax televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Günde 60-100 asker ve harekâtta yaralandığı için yaklaşık 500 asker kaybediyoruz. Bu yüzden savunma alanlarımızı koruyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)