Zelenskiy: Odessa'da 1.5 milyondan fazla kişi elektriksiz

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Odessa'da 1.5 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı" dedi. Moskova yönetimi ise, Ukrayna'nın saldırıları sonucu Melitopol'de 200'den fazla askerin öldüğünü ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın gece boyunca kritik altyapı tesislerini hedef aldığını söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Odessa'da 1.5 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı" dedi. Rusya'nın İran üretimi insansız hava araçları (İHA) kullandığını savunan Zelenskiy, "İran dronlarıyla gece boyunca yapılan saldırılar sonucunda Odessa, diğer kentler ve köyler karanlığa büründü" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Zelenskiy, şu açıklamalarda bulundu: "Bugünün anahtarı enerjidir. Odessa'daki durum oldukça zor. İran dronlarıyla gece boyunca yapılan saldırılar sonucunda Odessa, diğer kentler ve köyler karanlığa büründü. Odessa'da 1.5 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı. Genel olarak acil durum ve elektrik kesintileri birçok bölgede devam ediyor. Enerji sistemi, normal çalışma durumundan oldukça uzak ve çok fazla eksik var. Bu nedenle kesinti programları mevcut. Bunlar en çok Lviv, Vinnitsa, Kiev, Ternopil, Sumi, Zakarpattia, Jitomir ve Khmelnytskyi bölgeleri ile başkent Kiev'de uygulanıyor."

Ukrayna ordusu ise, cumartesi günü Odessa'da 10 Rus İHA’sının düşürüldüğünü ancak beş İHA’nın ise enerji tesislerini hedef aldığını duyurdu. 

RUSYA: MELİTOPOL'DE 200'DEN FAZLA ASKER ÖLDÜ

Öte yandan, Ukrayna ordusunun, Rusya'nın ilhak ettiği Zaporijya bölgesinde yer alan Melitopol şehrindeki bir askeri üsse düzenlediği saldırı sırasında 200'den fazla Rus askerinin öldüğü ileri sürüldü. Moskova yönetiminin kente atadığı Melitopol Belediye Başkanı Ivan Fedorov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımında, Rusya'nun kontrolü altındaki Melitopol şehrinde bulunan bir askeri noktaya Ukrayna kuvvetlerince saldırı düzenlendiğini bildirdi. 

Fedorov, dün gece saatlerinde düzenlenen saldırı sonucu 200'den fazla Rus askerinin öldüğünü iddia etti. (DIŞ HABERLER)