Zelenskiy: 3 yerleşim birimi Rusya'dan geri alındı

Ukrayna lideri Zelenskiy, 3 yerleşim biriminin Rusya'dan geri alındığını söyledi. Yerleşim birimlerinin neresi olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ikisi ülkenin güneyinde, biri de doğusunda olmak üzere 3 yerleşim biriminin Rusya'dan geri alındığını belirtti. Zelenskiy, geri alındığını söylediği yerleşim birimlerinin neresi olduğuna ilişkin bilgi vermedi ancak Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Timoşenko, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Timoşenko, çatışmaların yoğunlaştığı Herson bölgesine bağlı Vysokopilya yerleşim yerinde çekildiği iddia edilen bir görsel paylaştı. 

'UKRAYNA BAYRAĞI KIRIM'A GERİ DÖNECEK'

Zelenskiy, görüntülü mesajında şu ifadeleri kullandı: "Ukrayna bayrağının ve özgür hayatın Kırım'a geri döneceğine inanıyorum. Tüm topraklarımızı ve halkımızı özgürleştireceğiz. Ukrayna ordusu, istihbarat servisimiz, özel servislerimiz bunun için gerekli adımları atıyor. Bu adımları duyabilirsiniz. İşgalciler şimdiden Kırım'dan kaçmaya başladılar. Bu onlar için doğru seçim." (DIŞ HABERLER)