Zelenski'den '30 günlük acil ateşkes' yorumu: Biz razıyız
Zelenski, Suudi Arabistan'daki görüşmede ABD'nin önerdiği 30 günlük ateşkese yeşil ışık yaktı: ABD'nin öner ABD'nin Rusya'yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa...
DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Suudi Arabistan'daki görüşmede ABD'nin ortaya attığı 30 günlük ateşkes önerisini olumlu bulduklarını açıkladı.
Zelenski sosyal medyadan paylaştığı görüntülü mesajda, Suudi Arabistan'da ABD ve Ukrayna heyetleri arasında yapılan görüşmeyi değerlendirdi.
Toplantıyı olumlu olarak nitelendiren Zelenski, görüşmede birçok önemli ayrıntının ele alındığını aktardı.
Ukrayna lideri; ABD'nin, Rusya-Ukrayna savaşında 30 günlük bir ateşkes önerdiğini hatırlatarak "Ukrayna bu öneriyi kabul ediyor, biz bunu olumlu buluyoruz. Böyle bir adım atmaya hazırız ve ABD'nin Rusya'yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa, bu sessizlik (ateşkes) o anda devreye girecek" diye konuştu.
Ateşkesin sağlanması durumunda söz konusu 30 gün içinde ABD ve diğer müttefikler ile görüşeceklerini vurgulayan Zelenski, Ukrayna için güvenlik garantileri ve sürdürülebilir barış hakkında çalışacaklarını belirtti.
Zelenski ayrıca "Ukrayna barışa hazır. Rusya'nın da savaşı durdurma ya da savaşa devam etme yönündeki isteğini göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
TRUMP ZELENSKİ'Yİ YENİDEN BEYAZ SARAY'A DAVET EDECEK
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'nın Rusya ile önerilen 30 günlük ateşkesi kabul etmesinin ardından Zelenski'yi Beyaz Saray'a yeniden davet edeceğini söyledi. Trump ayrıca, bu hafta içinde Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşmeyi beklediğini ve Rusya'nın da şartları kabul etmesini umduğunu belirtti.
(ANADOLU AJANSI)