Zelal Buldan babası Savaş Buldan'ın doğum gününü kutladı: Hep 30

Zelal Buldan, 27 yıl önce Susurluk Çetesi tarafından öldürülen babası Savaş Buldan'ın doğum gününü, kendisinin henüz annesinin karnında olduğu bir fotoğrafla kutladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsimleri, Susurluk Çetesi tarafından ‘Öldürülecek Kürt işadamları listesi’nde yazılı olan Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay, 3 Haziran 1994’te İstanbul Yeşilköy'de kaçırıldı. 30 yaşındaki Buldan ve arkadaşları bir gün sonra Bolu'nun Yığılca ilçesi Melen çayı kenarında infaz edilmiş halde bulundu.

Savaş Buldan’ın öldürüldüğü gün dünyaya gelen kızı Zelal Buldan, babasının doğum gününü, HDP Eş Genel Başkanı annesi Pervin Buldan ve babasının bir fotoğrafını paylaşarak kutladı. Fotoğrafta kendisi henüz anne karnında olan Zelal Buldan "İyi ki doğdun baba, hep 30" başlıklı paylaşımında, hiç görmediği babasına ilişkin duygularını şu sözlerle anlattı: 

 

"Biri deklanşöre basıyor. Anı olarak kalsın diye sıradan bir fotoğraf çekiyor. Bu fotoğrafın ilerde benim için ne anlam ifade edeceğinden habersiz. 26 yaşımda ilk kez biri gönderiyor bu fotoğrafı bana.

Anneme kayıyor önce gözüm. Yarım ama huzurlu gülümsemesinde kalıyorum bir süre. O gülümsemenin hep öyle kalmasını ne çok isterdim. Bir fotoğraf karesi bunu mümkün kılıyor ancak. Annem hep huzurlu gülümsüyor ben bu fotoğrafa baktıkça.

Sonra babama kayıyor gözüm. Yüzündeki ifadeden ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum, onun ne hissettiğini bilmiyorum. Yüzündeki ifadeye hiç şahit olmamışım. Duygularını bilmiyorum. Duygularını nasıl ifade ettiğini bilmiyorum. En sevdiği mevsimi de bilmiyorum mesela. En sevdiği rengi bilmiyorum. En sevdiği mevsim yazdır diyorum. En sevdiği renk mavi. Maviyi ve yazı sevmemiz ortak özelliğimizmiş. Doğruluğundan emin olmadığım tahminlerde bulunuyorum onun hakkında ben bu fotoğrafa baktıkça.

En son kendime bakıyorum, annemin karnında. Garip bir duygu sarıyor içimi. Tanımla deseler tanımlayamam. Kendimi hiç ona bu kadar yakın görmemişim daha önce. İyi geliyor bakmak. Anne karnındaki bebekler her şeyi hisseder, duyar derler. Hissetmiyorum. Bir bebeğe anne karnında her şeyi hissetme sorumluluğu yüklenmemeli. Zaten hissedecek çok zaman olacak. Bunun babamla ilk ve tek fotoğrafım olduğunu hissetmiyorum. Annemin bir daha böyle huzurlu gülmeyeceğini hissetmiyorum. Doğduğum gün bu fotoğraftan birinin eksileceğini hissetmiyorum. Eksilmeseydik seninle nasıl bir ilişkimiz olacağını düşünüyorum ben bu fotoğrafa baktıkça.
Doğum günün kutlu olsun baba. Bir dilek tutuyorum senin için ben bu fotoğrafa baktıkça."

(HABER MERKEZİ)