Zara'ya boykot çağrısı: Tasarımcının 'nefret' mesajı yeniden gündemde

Kampanya görsellerinin ardından boykot çağrılarıyla karşı karşıya kalan Zara'nın tasarımcılarından Vanessa Perilman'ın, Filistinli modele attığı nefret mesajı yeniden gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya merkezli giyim markası Zara'ya yönelik 'Gazze' eleştirileri sürerken, kadın kıyafetleri bölümünün baş tasarımcısı Vanessa Perilman'ın 2021 yılında Filistinli bir modele yönelik nefret içeren sözleri yeniden gündeme geldi. Perilman, kişisel hesabından Filistin'e destek paylaşımı yapan Qaher Harhash isimli modele attığı mesajda, "Belki halkınız eğitimli olsaydı, İsrail'in Gazze'de ödemelerine yardım ettiği hastane ve okulları havaya uçurmazlardı. İsrail, halkınız gibi çocuklara nefreti ve askerlere taş atmayı öğretmiyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Olayın ardından Perilman'a tepkiler büyürken, Zara bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada, "Zara hiçbir kültüre, dine, ülkeye, ırka veya inanca saygısızlığı kabul etmez. Zara çeşitliliği içeren bir şirkettir ve herhangi bir ayrımcılığa asla hoşgörü göstermeyiz. Karşılıklı saygı yönündeki temel değerlerimizi yansıtmayan bu yorumları kınıyoruz" denilmişti. 

ZARA NEDEN BOYKOT EDİLİYOR?

Geçtiğimiz günlerde 'The Jacket' (Ceket) isimli kampanyanın görsellerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Zara, boykot çağrılarıyla karşı karşıya. Filistinlilere saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki çeken kampanyada kullanılan dekorlar Filistin haritasına, tabuta ve kefene benzetilmişti. Beyaz poşetlere sarılı cansız mankenlerin görüntülerinin İsrail'in bombardımanı altındaki Gazze'yi andırdığı savunulurken, marka, kampanyaya ait bazı görselleri sosyal medya hesaplarından kaldırmıştı. (DIŞ HABERLER)