Zakkumun Kökü sergisi açıldı

Zakkumun Kökü sergisi bugün açıldı. Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'ndeki sergi 30 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Mehmet Ali Boran'ın Zakkumun Kökü adlı sergisi bugün açıldı. Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'ndeki sergi 30 Eylül'e kadar görülebilecek. Serginin küratörlüğünü Mahmut Wenda Koyuncu yapacak. 

Mehmet Ali Boran: Sanatçı. 1981, Mardin/Kızıltepe doğumlu. 2007 yılında Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nü bitirdi. Video, fotoğraf ve enstalasyon, performans, video-roman gibi malzeme ve medyalarla sanatsal bir üretim gerçekleştiriyor. İlk dönem çalışmalarında kalabalıklar üzerine anlatılar sergileyen sanatçı, kimlik ve aidiyet meseleleri bağlamında kitlelerin iktidar karşısındaki fiziksel/psikolojik reflekslerini etkili bir görsellikle ortaya koydu. Sanatsal üretiminin ilerleyen zamanlarında militarizm, mültecilik ve bellek meselelerine paralel olarak, ekolojik anlatıları irdelemeye başlayan sanatçı, yaşadığı yerin ve etrafının yüzey alanlarında yeni dönem güvenlik sistemlerini konumlanma biçimini mercek altına aldı. Ulusal ve uluslararası birçok sergiye davet edilen Mehmet Ali Boran’ın çalışmaları başta Londra, Helsinki, Paris, Stuutgart, Viyana gibi şehirlerde gösterildi. Sanatçı ayrıca Mişar art Çağdaş Sanat Konuşmaları’nın da kurucularındandır.

M. Wenda Koyuncu: Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü'nü ve Mimar Sinan G.S.Ü'de Sosyoloji Yüksek Lisansı bitirdi. "Çağdaş Sanat ve Kimlik" konulu tezini verdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi doktora programını yarıda bıraktı. 2002 yılından itibaren Radikal, Taraf, Agos, Birgün gibi gazeteler ile Artist, RH+ gibi dergilere sanat, siyaset ve kültür bağlamlı yazılar yazdı. Halen Sanatatak, Post Dergi, Artunlimited gibi internet dergilerine yazılar yazmakta ve bağımsız küratörlük yapmaktadır. AICA (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği) üyesidir.