Zabıta ve polis koruya girdi, Validebağ Savunması tepki gösterdi

Üsküdar Belediyesi ekipleri, polis ve zabıta eşliğinde 'ot biçme' gerekçesiyle sabah saatlerinde Validebağ Korusu'na girdi. Validebağ Savunması tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birinci derece doğal sit koruması altında olan İstanbul Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nda bölge sakinleri ve çevreciler ile AK Partili Üsküdar Belediyesi arasındaki mücadele sürüyor.

Koruma Kurulu'nun aleyhte kararına karşın Üsküdar Belediyesi, pazartesi günü sabah saatlerinde polis ve zabıtalarla 'ot biçme' bahanesiyle Validebağ Korusu'na girdi.

Otların temizliği yapılacağı iddia edilerek Validebağ Korusu'na giren Üsküdar Belediyesi ekipleri, koruya sahip çıkanların tepkisi ile karşılaştı.

Validağ Savunması sosyal medyadan yaptığı açıklamasında Üsküdar Belediyesi'ni ve belediye başkanı Hilmi Türkmen'i etiketleyerek, "Suç işliyorsunuz. Validebağ Korusu'nun yaşam döngüsünde en önemli unsurlardan biri, bahçenizin çimleriymiş gibi biçemezsiniz! Bunu yapamayacağınıza dair Koruma Kurulu kararı var" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)